Bill and his Pendulum Rebreather
 Menu Homebuilders
 

 

 

Recent ontving ik van Bill foto's van zijn zelfgebouwde Pendulum rebreather. Het betreft hier een automatisch type met een zogenaamde "auto oxygen addition". Zoals U ziet is er sprake van een kleine scrubber met sofnolime, en pendelt de lucht door 1 slang heen en weer. Hopelijk stuurt Bill mij nadere info over de wijze waarop hij deze rebreather heeft gebouwd. Voor verdere avonturen van Bill zie de pagina's van de CEDU (Crestline experimental diving unit) hier

Hier het Zuurstof doseersysteem. Een constante massa injector doormiddel van een 0.004" robijn. Handmatig aan en uit zetten. Super simpel design ! Hier zie je de scrubber, verwijderd van de contralong. De scrubber body is gemaakt van spiegel- of thermo-gelast ABS. Tussen de scrubber en de ademlong bevind zich een Latex pakking om de bouten.

Close up van de scrubber. U ziet duidelijk het filter. De scrubber wordt in de long geplaatst. De scrubber heeft dus een radiaal werking! Hier de contralong, gemaakt van latex. De naden zijn dubbel gelijmd. Aan de rechterzijde de aansluiting voor de zuurstof dossering.

Hier de scrubber met geopend vulgat. Er wordt gebruik gemaakt van Sofnolime 1-2,5 mm (?) Gevuld, en klaar om te gaan!

Hier ziet U de contralong over de scrubber geplaatst. De scrubber bevindt zich nu in de contralong. De duiker ademt via de slang door de scrubber in de long. Hier het systeem duikklaar, en......

READY TO GO

Thanks Bill for the nice pictures, and comments.

I'am sure the Dutch readers love the simpel design. Yesterday I received some nice pictures from TOM ROSE, he will be in my next page!

Cheers

Janwillem

 

Bill woont in ALASKA en is de ontwerper van deze mooie pendulum zuurstof rebreather.

LET OP: REBREATHERS ZIJN LIFE SUPPORT APPARATUUR.DUIK ALLEEN MET REBREATHERS ALS U DAARVOOR DE JUISTE OPLEIDING HEBT GENOTEN. ZUURSTOFREBREATHER ZIJN BIJ GEBRUIK DIEPER DAN 6 METER DODELIJK!

 

Video is loading.. please be patiŽnt!

 

Top of page

Please sign my Guestbook