Tom Rose Swamp Fox
 Menu Homebuilders
 
 
 

Als U deze man tegenkomt in een cafť en U bent duiker garandeer ik U dat hij U tot de late uurtjes kan bezighouden. Tom Rose is CEDU Award winnaar met zijn unieke rebreather "SWAMP FOX". De Cedu is een organisatie die probeert met zo weinig mogelijk middelen rebreathers te bouwen. Samen met Bill is Tom Rose in mijn ogen de winnaar van deze race. De Amerikaanse Cousteau duikt al vanaf 1961 (mijn geboorte jaar) en heeft een eindeloze reeks duikproducten gemaakt verbeterd op herontworpen. Zo is er bijvoorbeeld de volledig herbouwde RG-UF/M tankrebreather op zijn site te bewonderen. Behuizingen, electronika, flowmeters noem maar op, het lezen waard. Tom's homepage vind U op http://www.atlimp.com 

Tom's volledig herbouwde RG-UF/M rebreather uit het voormalige Oostblok. De rebreather werd oorspronkelijk in tanks die amfibisch waren gebruikt en zijn eind 90-er jaren in grote aantallen op de markt gekomen.

Zie hier overigens voor extra informatie.

Tom Rose in Actie op Rotan Honduras. 

De Ultieme eenvoud;

"THE SWAMPFOX"

Hier ziet U de Swampfox volledig. Op de homepage vind U alle details !

TTC

Tom's THERMOPLASTIC Company
For all your Housings, evt sportcars


Hier ziet U live de productie van de RG-UF/M behuizing kleur geel !!

Het resultaat mag er wezen. De RG-UF/M omgebouwd tot werkende en betrouwbare zuurstof rebreather. Uitgevoerd met normaal mondstuk, gele behuizing, frisse contralong, en niet te vergeten elektronische partiele zuurstofdruk uitlezing, ALL HOMEMADE !

Hier ziet U waar Tom zijn ideeŽn vandaan komen.

1961, Tom Rose in een wrak aan de kust van Noord Carolina USA.

Top of page

Please sign my Guestbook